MAKE ROOM FOR DESIGN
16.–22. SEPT


Jaga üritust

EU-projekti „SMOTIES: Loometegevus väikestes paikades” teekonnanäitus

16.09—22.09.2024
E kl 17—21
T-P kl 12—20

Avamine E kl 18.25

Tasuta!

__________________________________

ASUKOHT:

-> Mehaanikatsehh 1 / Info & Näitused ->    Vaata kaardil

Viimased neli aastat on Eesti Disainerite Liit olnud partneriks rahvusvahelisele Loov Euroopa projektile „SMOTIES: Loometegevus väikestes ja eraldatud paikades”, milles kümne riigi ülikoolid, keskused, agentuurid ja loomeliidud on tegelenud ruumilahendustega ääremaadel, kavandades rida loomingulisi uuendusi. Kuidas kasutada disaini kui loomingulist tööriista, mugandada seda kontekstile vastavaks ning seejärel – kaasates ka kohalikke – tuua avalikku ruumi uuendusi? 

Näitusel just taoliste huvitavate näidetega viimase paari aasta tööst tutvuda saabki. Rulluvad lahti lood Euroopa eri paigust: 9. sajandil loodud Islandi asulast Borgarnesist kuni Kreeka saare Syrose looduskaitse all olevasse Apano Meria piirkonnani välja. Looduskaitse all on ka Eesti „kauge paik”: Lahemaa südames asuv Joaveski endine tööstusküla, mida muide on kõigil huvilistel võimalik laupäeval, 21. septembril ka külastada! 

Projekt on osa pikema ajalooga Human Cities platvormist, mis mõeldud interdistsiplinaarseks võrgustumiseks ning mille eesmärk on uurida, kuidas elanikud kohanevad muutustega regioonis ning kaasava disaini meetodi kaudu leiutada ka ise uuenduslikke, elukvaliteeti tõstvaid protsesse.  

Näitus käib käsikäes tänavuse disainifoorumiga, kus projekti partnerid tutvustavad enda eraldatud paiku ning seal elluviidud muudatusi lähemalt.


humancities.eu/smoties
#humancitieseu #smoties #smallandremoteplaces