XIX Disainiöö Festival
16.-22.09.24

Jaga üritust

Marit Ilisoni loeng sarjast „Millal on disain?“

21.09.2023
N kl 17.30—18.30

Hind 4 / 8 €


Vaata ka FB sündmust.

www.etdm.ee
Facebook
Instagram

__________________________________

@ Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum    Vaata kaardil

ETDMi vestlus- ja loengusarja „Millal on disain?“ sügishooaja esimese loengu peab rahvusvaheliselt tunnustatud disainer ja kunstnik Marit Ilison neljapäeval, 21. septembril kell 17:30.

Marit Ilisoni käekirja on nimetatud “sosistavaks luksuseks”, milles kohtuvad kultuuriline taust, isiklikud tunded ja keskkonnasäästlik mõtteviis. Ta on viimastel aastatel moeloomingu kõrval silma paistnud ka oma ruumikujundustega ja tegeleb ka nii kostüümi-, lava- kui ka näitusekujundustega ning teinud kohaspetsiifilisi installatsioone. Marit Ilison on esinenud arvukatelt kodu- ja välismaistel näitustel, hetkel on tema loomingut võimalik vaadata näiteks Prantsusmaal Marseille’s MUCEMi muuseumis avatud kõrgmoenäitusel „Fashion Folklore“, kuhu on tema vintage-tekkidest valmistatud kollektsioon „Longing For Sleep“  kutsutud osalema selliste moemaailma tippude nagu Chanel, Dior, Hermès ja Balenciaga kõrval.

Sari lähtub disaini mõiste pidevast laienemise, piiritlemise, hägustumise ja sõnastamise vastandlikest protsessidest. Disaini mitmetahulisus ja muutumine ajas on paratamatu ning põnev. Aja sees ja möödudes toimivad erinevad tähendused ja praktikad, mis kujundavad laiemalt tähendust nähtusest, mida on võimalik koondada disaini universaalse ja väga laia ulatusega mõiste alla.

Loengul saab osaleda sündmuse piletiga, mille hind on 4 eurot.